FAQ

Dansesneakers – værd at vide

 

Vi får rigtig mange spørgsmål om dansesneakers. Her har vi prøvet at samle nogle af de vigtigste spørgsmål.

 

Sp.: Sælger I Zumbasko ®?
Nej det gør vi ikke. Vil du have de originale Zumbasko ®, skal du gå ind på www.zumba.com og følge vejledningen herfra. Vi sælger dansesneakers, og de dansesneakers, vi sælger, er gode til al slags dansefitness – de er nemlig blevet testet af vores brugere.

 

Sp.: Jeg har hørt, at danseneakers skal være et halvt nummer større end mine almindelige sko. Er det rigtigt?

Nej. Producenterne af dansesneakers er lige så uenige om sko-størrelser som alle andre sko-producenter. Vi har derfor prøvet at “oversætte” deres skostørrelser til danske størrelser. Mål evt. din fod, så ved du hvilken str. du bruger. Enkelte modeller står med Cm. udfra str. Du skal lægge ca 1 cm til din fodlængde, så har du din str. Dvs. Måler du 24 cm + 0,5/1 cm= ca. EU 38,5

 

Sp.: Dansesneakers – er det ikke kun til “rigtige dansere”?
Dansesneakers er all-round træningssko til al slags dans – også til os, der går til forskellige former for dansefitness i fitnesscentre, gymnastiksale og i forsamlingshuse – alle os, der dyrker sporten, fordi den er sjov og gir go motion. Dansesneakers er til gengæld ikke særligt velegnede til fitness, step og så videre, da de er for glatte under sålen.

 

Sp.: Hvor længe holder et par dansesneakers?
Det kommer an på, hvor meget og hvor voldsomt man danser – og hvilket mærke man danser i. Danser du kun een gang om ugen, skal de nok holde længe – instruktører eller andre, der danser mange gange ugentligt og som “går til stålet” skal ikke forvente, at et par dansesneakers holder længere end maksimalt et halvt år. Det er i øvrigt et godt argument for at have flere par dansesneakers at veksle imellem – så holder de længere 
De mærker, der holder længst, er Bloch, Capezio og Rumpf. 

 

Sp.: Har du nogle sko, man kan danse i udendørs?
Nej, desværre. Plast-sålerne har vist sig at være rigtig kede af vand – de smuldrer simpelthen. Så du skal heller ikke gå i dine dansesneakers ud til din bil efter zumba. Skift sko indendørs 

 

Sp.: Hvilke modeller skal jeg vælge, hvis jeg har smalle fødder?
Flight og Tutto-Nero fra Skazz er alle udmærkede til smalle fødder. Andre foretrækker Motion 1 – også fra Skazz.

Du kan også vælge Apex Mid eller Traverse Mid fra Bloch, eller Vision fra Rumpf

 

Sp: Jeg har brede fødder – hvad skal jeg så vælge?
Vores mest rummelige sko er uden tvivl Hi-Step fra Skazz. Den er også god, hvis du har en høj vrist. Til gengæld egner den sig ikke til dig, der er platfodet. Space fra Skazz er også et godt valg – og den er også god til dig, der er platfodet. Er din fod kun lidt bred, så vælg Boost fra Bloch.  

 

Sp.: Jeg har hypermobile led og vrikker nemt om på anklen. Hvad skal jeg vælge?
Du kan vælge en støvle-model som Dansneaker fra Capezio (udgår) eller Apex Mid , Traverse Mid fra Bloch eller Vision fra Rumpf. De støtter godt op om anklen, men giver samtidig bevægelse. Ellers plejer Space (udgår)at være et godt valg, fordi den er forholdsvis lav men stadig giver en god stødabsorbering.

 

Sp.: Jeg har problemer med knæ /hofter (- eller andre problemer med muskler og led). Hvad vil du foreslå?
Har du led-problemer, vil jeg foreslå, at du kontakter din læge eller kiropraktor, inden du starter til dansesport eller dansefitness for ikke at gøre ondt værre. Men vi er mange, der har oplevet, at skavankerne forsvinder, når først vi kommer i gang. Og så skal du vælge en sko, der giver maksimal stødabsorbering – også under forfoden. Det er Hi-Step, Flight (udgår), Electron og Motion 1 fra Skazz – eller Boost fra Bloch.

 

SP.: Jeg er platfodet / har nedsunket forfod. Hvad skal jeg vælge?
Har du brug for ekstra svangstøtte, er modellerne Tutto-Nero, Electron eller Space(udgår) fra Skazz gode at vælge. Motion 1 giver også en fornuftig svangstøtte. Bruger du specialindlæg, kan du med fordel vælge Boost fra Bloch – eller Electron, Motion 1 eller Tutto-Nero fra Skazz. De har alle plads til indlæg.

 

Skostørrelser
Det er meget vigtigt at dine dansesneakers passer til dine fødder.
Vi anbefaler altid at du måler din fod, så du er sikker på at modtage et par dansesneakers som passer perfekt til dig.
Det er rigtig vigtigt, at dine dansesneaker passer til dine fødder, så du ikke får skader eller andre gener når du danser.

 

Skal du måle din fodlængde, bør det ske på følgende måde:
1) Læg en tommestok eller målebånd op ad et fodpanel eller lignende
2) Stil dig ovenpå målebåndet med hælen ind imod fodpanelet
3) Tag det stramme mål udfor den længste tå

Link til omregning af skostørrelser: tryk her